SYARIKAT LY FURNITURE SDN BHD

14 OGOS 2019, BATU PAHAT –

Program Return To Work Coordinator, yang diketuai oleh Puan Sooria Kanniah dan bersama Pengurus Kes PERKESO Batu Pahat berjaya menubuhkan Unit RTWC organisasi dengan kerjasama Pengurusan tertinggi di Syarikat LY Furniture Sdn Bhd Batu Pahat pada 14.8.2019.
Majikan sangat memberi komitmen dan berjaya dalam pengurusan hilangupaya / cuti sakit berpanjangan dengan kaedah pengesanan awal, lebih efektif dan sistematik.

‘Pengenalan kepada RTWC dengan semua jawatankuasa pengurusan tertinggi, dapat memberi pandangan luas mengenai mencapai program ini.
Oleh itu, ini adalah ringkasan senarai objektif untuk RTWC:
1. Untuk memahami langkah-langkah yang diperlukan untuk melaksanakan Penyelaras Kembali Ke Kerja atau Pengurusan Hilang Upaya.
2. Untuk membimbing untuk memudahkan pulangan selamat dan cepat untuk bekerja melalui campur tangan awal dan pendekatan proaktif.
3. Gunakan analisis SWOT, keperluan penilaian, dan model logik program untuk membangunkan dan memperbaiki program.
4. Untuk memahami pendekatan pelbagai disiplin dan biopsikososial melalui konsep pengurusan kes.
5. Melaksanakan dan memantau pulangan untuk pelan kerja.
6. Menilai proses kerja semasa.

Cawangan Return To Work PERKESO ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada Syarikat LY Furniture Sdn Bhd dalam memberi komitmen dan kerjasama untuk menjayakan RTWC pada tahun 2019 dan semoga program ini diteruskan dengan baik dan penuh sistematik.
‚Äč
Anda bila lagi?