Unit Return to Work(RTW) PPN Pahang telah membuat tawaran kerja ke Unit Pentadbiran SASMEC@IIUM

18 APRIL 2022, KUANTAN – Unit Return to Work(RTW) PPN Pahang telah membuat tawaran kerja ke Unit Pentadbiran SASMEC@IIUM bagi perbincangan berkaitan kerjasama antara dua agensi khususnya berkaitan program dan aktiviti pemulihan di bawah Program Return To Work.

Lawatan kerja oleh Team RTW PPN Pahang dibawah seliaan En. Abu Qassim Ali, (KN RTW Pahang) telah disambut pada hari ini oleh Dr. Siti Zainab Tauhed (Timb. Pengarah Kanan Strategi & Perhubungan Korporat). Antara perbincangan yang dilaksanakan hari ini termasuklah:

-Pemakluman fungsi & peranan PERKESO dibawah Akta 4, Akta 789 & Akta 800 khususnya berkaitan keterlibatan bersama kedua agensi di dalam pemulihan fizikal & vokasional

-Perbincangan koordinasi perlaksanaan MoU PERKESO-IIUM

-Perbincangan bagi melaksanakan “Siri Open Day RTW@SASMEC 2022”

Hasil daripada sesi lawatan kerja yang dilakukan, kedua-dua belah pihak bersetuju untuk melaksanakan program yang dicadang dan membuat persiapan akhir bagi majlis menandatangai MoU yang akan dilangsungkan tidak lama lagi.

Berminat atau ingin merujuk pekerja/kawan/keluarga untuk menyertai program RTW PERKESO? Layari laman sesawang http://rtwsocso.perkeso.gov.my

#rtwsocso#rtwperkeso#perkesopahang#rtwprihatin